Letöltések

hatalmas-gyozelmet-aratott-az-mg4-xpower-20240503-2.docx

Töltsd le a dokumentumot

MG4 XPower nyerte a szlalompálya bajnokság első szakaszát

Budapest, 2024. május 3.

Az MG Motor átütő sikert aratott a román Nemzeti Szuper Szlalom és Elektromos Jármű Bajnokságban. A román Motorsport Szövetség égisze alatt megrendezett eseményen a belsőégésű motoros és az elektromos autók izgalmas megmérettetését láthatták a nézők, és végül az MG4-et koronázták meg az elektromos járművek teljesítményének éllovasaként.

  • Az MG4 XPower szerezte meg a győzelmet a Román Motorsport Szövetség Nemzeti Szuper Szlalom és Elektromos Jármű Bajnokságának első futamán 
  • Az MG4 XPower az első szakaszon győzött az idei szezonra tervezett hét szakaszból
  • A romániai országos bajnokság szerves részét képező szuperszlalom szakaszok bepillantást nyújtanak a motorsport fejlődő világába

A sebesség és a precizitás figyelemre méltó bemutatójával Ciprian Cherciu, az MG4 XPower pilótája győzött az áhított „A nap legjobb ideje” címért folytatott küzdelemben. A neves versenytársakkal – köztük a Tesla Model 3 Performance-szal és a verseny leggyorsabb belsőégésű motoros autójával, egy Audi TT-vel – szemben Cherciu kivételes ügyességről és elszántságról tett tanúbizonyságot, és a Tesla M3P előtt 0,8 másodperces, az Audi TT előtt pedig 0,99 másodperces előnnyel szerezte meg a címet.

Az MG4 XPower a várva várt kétmotoros hajtáslánccal rendelkezik, amely 320 kW teljesítményt és akár 600 Nm nyomatékot biztosít, és ezzel az MG4-et határozottan a piac legütőképesebb nagyteljesítményű ferdehátúi közé emeli.

Az MG4 moduláris skálázható platformjára (MSP) épülő XPower egy teljesen új, kettős motorkonfigurációval rendelkezik, amely akár 320 kW-ot és 435 LE-t is lead mind a négy kerékre, az első (150 kW) és a hátsó (170 kW) villanymotorokon keresztül. Az XPower mindössze 3,8 másodperc alatt képes elérni a 0-100 km/órás sebességet.

Ez a diadalmas győzelem egy ígéretes út kezdetét jelenti az MG számára mind a Román Nemzeti Szuper Szlalom és Elektromos Jármű Bajnokságban, mind más motorsport versenyeken. A szomszédunkban zajló bajnokságon még további hat szakasz áll a románok előtt, akik nagyon izgatottak, de felkészülten várják, hogy az első sikerre építsenek, és tovább feszegessék az elektromos járművek teljesítményének határait a versenypályán.

Nagyon örülünk, hogy részesei lehetünk a Román Nemzeti Szuper Szlalom és Elektromos Jármű Bajnokságnak, amely egy ilyen figyelemre méltó győzelemmel kezdődött.” - mondta Szabó Csaba, az MG Motor Hungary márkaigazgatója. „Ez a győzelem méltó az MG Motor történetéhez, hiszen az MG a múltban is figyelemreméltó sikereket ünnepelt a motorsportban. Ez az eredmény kiemeli az MG4 XPower kivételes képességeit. Izgatottan várjuk a bajnokság következő szakaszaiban ránk váró kihívásokat.”

Az MG4 XPower kiemelkedő teljesítménye a versenypályán és az utakon is bizonyít, az MG Motor gyártóját ezek a győzelmek és a mindennapi felhasználók elégedettsége inspirálja arra, hogy tovább haladjon azon az úton, melyen a mérnöki precizitást, a jövőbe mutató innovációt és a fejlett technológián alapuló autózást a mindennapok alapértelmezett részévé teszi. 

Sajtókapcsolat

Molnár Andrea

Marketing- és PR vezető

Email andrea.molnar@mgmotor.hu