Letöltések

mg-sajtohir-20240412-az-mg-ket-modellje-is-dijazott-lett-az-ev-autoja-megmerettetesen.docx

Töltsd le a dokumentumot

Két kategóriában is győzelmet aratott az MG Az Év Magyar Autója versenyen

Budapest, 2024. április 12.

Az Év Magyar Autója verseny ünnepélyes díjátadójára a Budapest Automotive Summit rendezvényen került sor 2024. április 11-én, melyen az MG két elektromos modellje is kategóriagyőztesként végzett. Az évenkénti megmérettetésre 21 márka összesen 39 autót jelölt. A technológiai újításoknak köszönhetően a verseny évről évre nagyobb, és a szakmai zsűrinek egyre nehezebb dolga van kiválasztani a győztes modelleket versenyzők közül.

  • Az MG4 Electric és az MG5 Electric is kategóriagyőztesként került ki az Év Magyar Zöldautója 2024 megmérettetésen

  • Mindkét díjnyertes modell ötcsillagos Green NCAP minősítéssel rendelkezik

  • Az MG4 Electric és MG5 Elelctric modellek már nemzetközi színtéren is számos szakmai díjat nyertek

Az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu immár ötödik alkalommal közösen szervezte meg az Év Magyar Autója versenyt, melyre idén 21 márka összesen 39 autót nevezett. A Magyar Év Autója 2024 díjaiért 22 modellt neveztek, az Év Zöldautója 2024 címért pedig 16 modell indult. A szakmai zsűri meghatározott szempontrendszer alapján hasonlította össze az elektromos autókat: fogyasztás, értéktartás, ár-érték arány, hatótáv, praktikum, biztonság, küllem és kényelem, technika/technológia, dinamizmus, garancia. A zsűri döntése alapján két MG modell is kategóriagyőztes lett: az MG4 Electric modell nyerte az Év Zöldautója 2024 díjat az elektromos városi autók kategóriában, az MG5 Electric pedig az Év Zöldautója 2024 díj nyertese a családi autók kategóriában. A díjakat a rangos szakmai konferencián Szabó Csaba, az MG Motor Hungary márkaigazgatója és Molnár Andrea, az MG Motor Hungary marketing- és PR vezetője vette át.

A legjobb zöld városi kisautó: MG4 Electric 

Az MG4 Electric kiváló ár-érték arányú, kompakt és erős városi hatchback, amely egyesíti a sportos vezetési élményt és az elengedhetetlen funkcionalitást. A fekvő akkumulátorcellák innovatív kialakítása és elhelyezése által biztosított alacsony súlypontnak köszönhetően kiváló úttartást, a fejlett platform a tengelyek közötti 50:50 arányú, kiegyensúlyozott súlyelosztása jobb kezelhetőséget, közvetlenebb kormányreakciót és gyors kanyarodást tesz lehetővé. Hátsókerékhajtással kombinálva az új MG4 Electric igazi vezetési élményt biztosít. Kategóriájában kiemelkedő gyorstöltési képességgel és akár 450 km-es hatótávjával, kétirányú töltési képességével bizonyítja, hogy az elektromos autózás kényelmes, praktikus és élvezhető lehet. Mindemellett a családi autó méretű elektromos hatchback biztonság tekintetében is kiemelkedő, hiszen az Euro NCAP biztonsági tesztjein a legmagasabb, ötcsillagos minősítését kapta, mind az utas-, mind a gyalogosvédelem terén.

A legjobb zöld családi autó: MG5 Electric 

A zöld családi autók mezőnyében az MG5 Electric győzedelmeskedett. Az MG világelső, 100%-ban elektromos kombiautója 400 kilométeres hatótávval és második generációs elektromotorral, valamint praktikusságával nyerte el a szakmai zsűri elismerését. Az MG5 Electric Comfort felszereltségi szinttel, kétféle akkumulátor-változatban elérhető, rengeteg praktikus technológiai megoldással (például a V2L funkció), megfelelő teljesítményű hajtáslánccal és hosszú garanciaidővel. A minimalista stílusjegyeket viselő formaterv tágas és praktikus belső teret rejt, kényelmesen pakolható, 479 literes csomagtérrel, mely a hátsó üléssor lehajtásával 1367 literesre bővíthető.

Ez a kettős győzelem megerősíti elkötelezettségünket az innováció és a fentarthatóság iránt. Büszkék vagyunk arra, hogy autóink a szakmai zsűri előtt és a piacon is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. 2023-ban két másik modellünk lett kategóriagyőztes, az MG ZS EV és az MG EHS, idén is két autónkat választották a legjobbnak, ami hatalmas motivációt jelent számunka. A szakmai elismerések meggyőznek minket arról, hogy érdemes fejlesztenünk az MG modelljeit, hiszen olyan szakemberek nyilatkoznak elismerően a márkáról, akiknek a teljes autópiacra van rálátásuk. Ugyanakkor nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, milyen fontos számunkra, hogy olyan járműveket kínáljunk, amiket szeretnek, örömmel és biztonsággal használnak a vásárlók. Értük hoztuk létre a háromszoros gondoskodáscsomagunkat, ahol a 7 év gyári garancia mellé 7 év országúti segélyszolgálatot és 7 év ingyenes állapotfelmérést nyújtunk ügyfeleink számára”– nyilatkozta Szabó Csaba, az MG Motor Hungary márkaigazgatója.

Mindkét modell ötcsillagos Green NCAP minősítéssel rendelkezik

A vezető európai független emisszióértékelő program keretében az MG4 és MG5 modellek is megkapták a legmagasabb, ötcsillagos Green NCAP minősítést. A legmagasabb minősítés elnyeréséhez az autóknak három értékelési területen kell jól teljesíteniük: a tiszta levegő, az energiahatékonyság és az üvegházhatású gázok tekintetében. A MG mindkét díjnyertes modellje 10/10-es értékelést kapott a levegőtisztasági teszteken, teljesen elektromos modellként pedig természetesen maximális pontszámot értek el a kipufogógáz-kibocsájtási teszteken. Energiahatékonyság tekintetében az MG5 Electric összesen 10-ből 9,2, míg az MG4 9,6 pontos eredményt ért el, a négy hatékonysági értékből háromban pedig a legjobb minősítést szerezték meg. 

Nemzetközi elismerésekben sincs hiány

Rangos díjakból a nemzetközi színtéren sem volt hiány az MG Motor életében. Az MG4 Electric modell már jelentős elismerést vívott ki a szakma és a vásárlók körében egyaránt. A bevezetésétől eltelt időszakban csak az Egyesült Királyság vezető autós szakértőitől több mint 30 díjat kapott. Az MG5 Electric pedig az egyik legnépszerűbb a szigetország kombiautó vásárlóinak körében, valamint szintén sorra kapja a szakmai elismeréseket. Legutóbb Az angol What Car? Electric Car Awards idei versenyén az MG4 és az MG5 is elismerésben részesült. A brit mezőnyben az MG4 Electric a Legjobb elektromos családi autó, az MG5 Electric pedig a legjobb elektromos kombi kategóriában győzedelmeskedett. 

 

Fotó: Besenyei Gergely

Sajtókapcsolat

Molnár Andrea

Marketing- és PR vezető

Email andrea.molnar@mgmotor.hu