2024-es Goodwood-i Speed Fesztivál középpontjában az MG centenáriuma áll

Goodwood, 2024. március 12.

  • Az MG Motor a 2024-es Goodwood-i Speed Festival ikonikus központi részének főszereplője lesz, mivel a márka 100 éves fennállását ünnepli
  • A várva várt MG Cyberster roadster lesz Gerry Judah szobrászati remekművének élén

Az idén századik születésnapját ünneplő MG lesz a Goodwood Speed Festival főszereplője. A Nagy Britanniában évtizedes múltra visszatekintő autós kerti party-k egyik legnagyobb és legfontosabb rendezvényének a Sussex megyei Goodwood House ad otthont, alapítója pedig Richmond és Gordon hercege. 

A Mastercard által bemutatott 2024-es Goodwood-i Speed Festival egyik legjobban várt attrakciója minden évben a Goodwood House előtt felállított impozáns szobrászati remekmű, melynek idei főszereplője az MG várva várt tisztán elektromos roadstere, az MG Cyberster lesz. A lenyűgöző kreációt Gerry Judah brit művész készíti, aki számos ikonikus alkotással tisztelgett már korábban az ünnepelt márkák előtt. 

Az idén nyáron érkező Cyberster egy új generációs sportautó, amely az MG történelmének egy izgalmas mérföldkövét jelzi. A világ legrangosabb autós eseményén elfoglalt központi helye az MG centenáriumi ünnepségének egyik legérdekesebb pillanatának ígérkezik az Egyesült Királyságban és azon kívül is.

Richmond hercege, a Speed Festival alapítója így nyilatkozott: 

"Miután a 2023-as Speed Festival-on világpremiert tartott a feltűnő MG Cyberster, így nagy örömünkre szolgál, hogy az MG idén visszatér Goodwoodba, hogy stílusosan megünnepelje százéves fennállását az első központi bemutatójával. A rendezvény méltó tisztelgés lesz Nagy-Britannia egyik legrégebbi és legnépszerűbb gyártójának első 100 éve előtt, amely már régóta kapcsolatban áll Goodwooddal. 

Az MG-k 1948 és 1966 között szinte állandóan jelen voltak a versenypályán. Az 1930-as években pedig a nagyapám vezette az MG-csapatot, mely 1931-ben megnyerte a híres dupla tizenkét órás versenyt Brooklandsben. Teljes mértékben lenyűgözte az alacsonysúly, az egyszerűség és az okos mérnöki munka - ezek a tulajdonságok ma is a márka alapját képezik. Az MG 100 éves történelme és a folyamatos innovációra való törekvésük tökéletesen illeszkedik az idei 'Horseless to Hybrid' témához, amely elismeri a technológia és a teljesítmény terén elért fejlődést, amely az elmúlt 130 év motorsportját alakította." 


 Guy Pigounakis, az MG Motor UK kereskedelmi igazgatója így nyilatkozott:

"Száz évvel ezelőtt az MG úttörő szerepet játszott a népszerű sportkocsik megalkotásában és világszerte rajongók millióinak álmait váltotta valóra. Még mindig elkötelezettek vagyunk az alapítói elképzelés mellett, hogy elérhető, innovatív és igazán vonzó autókat kínáljunk. Az MG Cyberster ezt az elkötelezettséget egy nagy teljesítményű, tisztán elektromos kabrióval hangsúlyozza, mely reményeink szerint ugyanolyan népszerűségnek örvend majd, mint a közkedvelt elődei."

"A Speed Festival tökéletes alkalom arra, hogy megünnepeljük örökségünket a hazai piacon, ahol az MG története kezdődött, ugyanakkor kitűnő lehetőséget biztosít arra is, hogy a márka dinamikus jövőjét a világ színpadán is bemutassuk."

A Goodwoodi Speed Festival on való partnerség fellángolásaként az MG Cybersterhez a Goodwood Ház előtt csatlakozott egyik leghíresebb elődje, egy gyönyörű 1964-es Mk1 MGB Roadster, 1,8 literes BMC motorral. A két különböző korszakból származó MG roadsterek kiemelt szerepet kapnak a Fesztiválon.

Az MG népszerűségének növekedése 2024-ben is folytatódik, a vállalat pedig további debütálások bejelentését ígéri a Speed Festival idején. 

További részleteket a rendezvény előtt teszünk közzé, melyet 2024. július 11. és 14. között rendeznek meg a dél-angliai Goodwood Estate-ben, Dél-Sussexben, Anglia déli partjainál.

Sajtókapcsolat

Molnár Andrea

Marketing- és PR vezető

Email andrea.molnar@mgmotor.hu