Az MG Cyberster 10 000 mérföldes kalandja

Az MG márka történelme előtti tisztelgésként megalkotott MG Cyberster modell izgalmas világkörüli útra indulva ünnepli a 100 éves jubileumát. A Cyberster a világ első kereskedelmi forgalomban kapható, elektromos roadstere. Az új sportautó ötvözi az ikonikus roadster-örökséget az MG modern dizájnjával, ezzel a modellel tér vissza az MG a sportkocsik világába. Hatótávolsága több mint 480 km, 530 lóerős, és kevesebb mint 3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-s sebességre.

Az MG Cyberster szeptember 12-én indult Londonból, és Európa országain, majd a Közel-Keleten át jut el Shanghajig. ”A Charging into the Future MG Cyberster” nevű túra 7 hónapig tart majd, mely során az autó 10 000 mérföldes távot tesz meg, 3 kontinensen 22 országot érintve. A roadstert a brit egypetéjű ikerpár, Ross és Hugo Turner vezetik. A testvérek profi kalandorok, akik a klímaváltozás ellen küzdenek. Legismertebb expedíciójuk az Atlanti-óceán átevezése volt. A Cybersterrel 2023. október 19-én, csütörtökön érkeznek Magyarországra, ahol számos hazai nevezetességnél és 2 MG márkakereskedésnél nyílik lehetőség lefotózni a sportkocsit. A fotózási helyszíneket weboldalunkon és Facebookon tesszük közzé, ezeknél a megállóknál lehet találkozni az MG Cybersterrel és a Turner-ikrekkel. Azok között, akik bármelyik helyszínen lefotózzák és posztolják az autót, hétvégi tesztvezetést és MG ajándékcsomagot sorsolunk ki. 

Az első két állomás Pannonhalma és Tata. A Tatát követő úti cél az MG egyik budapesti márkakereskedése, a Duna Autó. A roadster itt tölti első magyarországi éjszakáját, majd 20-án, péntek reggel útra kel a festői Visegrádra, a Dunakanyar kilátóhoz. Ezután Szentendre, majd a Megyeri híd következik. Majd Gödöllőn keresztül visszatérnek Budapestre, ahol először a Hősök terén és ezt követően a Széchenyi fürdőnél lehet lencsevégre kapni pisros sportkocsit. Az esti órákban a Parlamenthez, majd a Várkert Bazárhoz hajtanak tovább. Budapesten belül még a Henry Slawik rakpartot érintik. 

Másnap, 21-én szombaton Budapestről indul tovább a két testvér a Ausztria felé. Útközben viszont megállnak az MG Csorna márkakereskedésben egy hosszabb közönségtalálkozóra, ami 10.00-kor veszi kezdetét. Az utolsó magyar helyszín Sopron, ahonnan Bécs felé haladva hagyja el az országot a vadonatúj MG modell.

Naprakész információk az MG Cyberster magyarországi túraútvonaláról a Facebook csatornánkon érhetőek el: MG Motor Hungary - Vadászd le a Cyberstert!

Sajtókapcsolat

Molnár Andrea

Marketing- és PR vezető

Email andrea.molnar@mgmotor.hu